Translations

If You would like to translate my Dutch Blog: use www.translate.google.com

vrijdag 17 september 2010

Rocky Mountains USA 13

Houston (TX), 16 september ’10


Colorado
Vanaf Gunnison ben ik via Salida en Canon City naar Colorado Springs gegaan. Natuurlijk vooral over mooie binnenwegen. Er zijn in Colorado nog behoorlijk bergachtige stukken en gelukkig zijn daar nog steeds veel niet geasfalteerde wegen. En natuurlijk zijn er ook veel mooie geasfalteerde weggetjes, bijvoorbeeld door de dalen en kloven langs de beddingen van rivieren en bergbeken.
En zo ben ik daarna via Denver naar het Rocky Mountans N.P gereden.
Phantom Canyon
Natuurlijk stond Pikes Peak op het programma, waar jaarlijks een extreme heuvelklim gereden wordt. http://en.wikipedia.org/wiki/Pikes_Peak_International_Hill_Climb
http://video.google.com/videoplay?docid=-368948773832597270#docid=3906088396212766494
De weg gaat naar 4.300 meter hoog en is nog steeds gedeeltelijk dirt, er zijn geen vangrails, wel zijn er veel steile afgronden. KaaTje M genoot van de weg!!
Pikes Peak
De hoogste, geasfalteerde weg in de USA is Mount Evans, 4.340 meter hoog tot de top. Maar dat was pech hebben, het laatste stuk van Summit Lake naar de top wordt jaarlijks na Labour Day afgesloten en ik was er dus een dag te laat!

Mt. Evans: closed
De hoogste (doorgaande) pasweg in de USA is in het Rocky Mountains N.P.: De Trial Ridge Road 3.713 mtr.
Trial Ridge, de road ligt erachter
Natuurlijk hebben we in het park ook de dirt Old Fall River Rd. Gereden. Dit keer waren alle automobilisten erg aardig voor me en lieten me passeren. Probleem hier is dat al die toeristen nooit geleerd hebben om bergwegen te rijden, laat staan als ze dirt zijn. Ze rijden als dweilen en ze gaan in haarspeldbochten stilstaan om te kijken of ze verder durven. De weg mag dan wel smal en steil zijn met schitterende uitzichten over de ravijnen, maar met 4 wielen is dat zeker geen probleem.

Old Fall River Rd.
In het park ook nog schitterend wild gezien, zowel Moose als Elks met grote geweien.
Moose
Elk
Ook was het bijzonder interessant om hier weer mensen te bezoeken, die ik eerder ontmoet had.
Tomas in Denver met een erg mooie, nieuwe KTM 990 Adventure, die in Silverton bij de Meeting van de HU was en Justin & Mary Beth uit Fort Collins, die ik op hun Honeymoon in het Yellowstone Park heb ontmoet met resp. een KTM 950 Adventure en een BMW F650 GS. En dat was ook nog haar idee om met de motor op huwelijksreis te gaan!! Als afsluiting van mijn feitelijke reis heb ik met Justin en Mark, een vriend van hem, nog in de mooie omgeving van Ft. Collins gereden.

Ready to go Home!
De volgende dag begon ik aan de terugreis. Eerst 4 saaie, warme dagen naar Houston in Texas, 2000 km Highways om daar vanuit de haven (Galveston) de motor terug te verschepen en daarna zelf met de KLM rechtstreeks naar Schiphol. Zoals altijd gaan de laatste 2 weken de gedachten weer naar huis, de goede vrienden en naar plannen wat te gaan doen, zowel thuis als een volgende reis.
In Houston is het > 30 graden en 98% vochtig, begint een beetje op tropisch te lijken.
Vandaag de motor naar de haven van Galveston gebracht. Ging weer snel, op zich was alles in ruim een uur gepiept. Het enige probleem was dat de motor niet geboekt stond voor het volgende schip, zoals afgesproken, maar pas voor een schip in oktober. Daar moet nog wat aan gedaan worden !!

1 opmerking: