Translations

If You would like to translate my Dutch Blog: use www.translate.google.com

maandag 21 juni 2010

Atlantic Canada & Rocky Mountains USA 3

Whycocomagh, maandag 21 juni

Morgen, dinsdag de 22e, neem ik de dagferry naar Newfoundland. Ben benieuwd wat er gedurende de 7 uur lange overtocht te zien is op zee.

Afgelopen week heb ik vooral Cape Breton Island onveilig gemaakt, een mooi gebied met in het centrum het grote Bras d’Or Lake en in het Noorden het Cape Breton Highlands National Park.

Het Bras d’Or Lake staat zowel in het noorden als zuiden in verbinding met de Atlantic. Mij was aanbevolen om in St Peter’s de bijzondere “botenlift” te bekijken tussen de Atlantic en het meer. Gewoon een sluis dus, met een ophaalbrug, voor Canada heel bijzonder. Wel apart was dat ie dubbele sluisdeuren heeft, omdat bij hoogtij het water hoger staat dan in het meer en bij laagtij juist lager!


Rondom het meer en langs de kusten lopen genoeg mooie wegen om een aantal dagen rond te rijden vanuit het centraal gelegen Hostel “Bear on the Lake” (Whycocomagh). Daarnaast kom je op de meest desolate plaatsen als je de GPS de kortste weg laat wijzen. Soms vindt de GPS weggetjes die niet op de kaart staan, maar dan ook kunnen eindigen in een soort bedding van een bergbeek. Voor mij een reden om te keren (Hunter, ik zal je laten weten waar dit pad loopt, misschien wel iets voor jou?)

Het GPS pad toen het nog leuk was.

De 300 km. lange Cabot Trail, geheel geasfalteerd, heb ik in 2 dagen gereden, met uitstapjes naar het noorden op dirt roads. Naar Meat Cove, volstrekt geisoleerd aan de Bay of St. Lawrence en een Boeddistisch klooster bij Pleasant Bay, met een echte Stupa erbij! Je zou het zelf niet bedenken.

Cabot Trail (3x):


Boeddistische Stupa in the middle of Nowhere

3 opmerkingen:

  1. Hoi Frans,

    Ziet er erg mooi uit allemaal. Ja wie weet, maar ook dichterbij huis zijn er mooie paden, landschappen te vinden.

    GRT TheHunter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend Frans!

    Gr. Yon(broer v. Iggy)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er weer uit als een erg mooie tocht. leuk dat je er meteen foto's bij plaatst, geeft een goede indruk. Gaan zelf morgen voor 3 wkn weg, mailen je uitgebreid als we terug zijn.

    Grt & Liefs uit Beusichem City

    BeantwoordenVerwijderen