Translations

If You would like to translate my Dutch Blog: use www.translate.google.com

woensdag 28 juli 2010

Rocky Mountains USA 7

Greybull, 27 juli.


De eerste Parken:

1 Theodore Roosevelt NP ( ZW North Dakota)
2 Mt. Rushmore Nat. Memorial (ZW South Dakota)
3 Black Hills Forest (ZW South Dakota)
4 Badlands NP (ZW South Dakota)

1.
Door het park loopt een mooie ‘scenic loop drive’ met schitterende uitzichten. Een deel van het park zijn Badlands, dat doet denken aan het Turkse Cappadocie. Volgens mij een bewijs dat Turkije beter aansluiting kan zoeken bij de Verenigde Staten dan bij Europa!
Er zijn ook enkele Steden van Prairie honden, kleine beestjes van zo’n 20 cm groot.
Het park staat met name bekend vanwege de bisons, maar die waren niet te zien. Volgens een parkwachter waren de dieren naar rustiger plaatsen gegaan en niet bij de drive vol toeristen. Kennelijk zijn het toch echt wilde bisons!
Het dorpje Medora bij de ingang van het park heeft een hoog toeristisch cowboy gehalte.

2.
De koppen van de 4 vroegere presidenten zijn indrukwekkend en al van verre te zien. Wel erg toeristisch.
Overigens fotograferen ook de amerikanen de hele familie bij dit soort achtergronden, net als de japanners en maar aan anderen vragen om een foto te maken!

3.
Vlakbij Mt. Rushmore ligt het Black Hills Forest, een ideaal motor gebied met echt bochtige wegen. Er waren ook enkele houten viaducten met een bocht van ruim 270 graden om hoogte te winnen. Eerst ga je onder het viaduct door en na een korte scherpe bocht er overheen.
Ook de Needles Highway is een en al bocht. Jammer dat er zoveel Harleys op de weg zaten, want die hinderen in de bochten nog meer dan auto’s. HD rijders groeten ook niet als ze in een bocht rijden, kunnen ze ook niet want ze moeten hard aan hun stuur trekken om dat ding de bocht door te krijgen. Is ook niet zo gek als je ziet hoe ze, met de benen wijd, op hun HD zitten. Ook hier zijn de dorpen kitscherige cowboynamaak.

4.
Ondertussen is het ook hier zo’n 35 graden en door de Badlands had ik een mooie dirt-road uitgekozen.
Jammer genoeg had ik weer last van kokende benzine in de linker tank, een probleem dat volgens de importeur in Nederland helemaal niet voor kan komen.

Vandaag heb ik zo’n 550 km. door Wyoming naar het westen gereden om morgen bij het Yellowstone NP aan te komen. Totaal onverwacht reed ik ten westen van Buffalo door een mooie bergketen; Big Horn Mountains, voor de rest was het vandaag gewoon erg heet.

2 opmerkingen:

  1. Kijk mooie plaatjes, hier doen we het voor.

    Prairie honden, zit daar beetje vlees aan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, ze zijn zo groot/klein als een marmot.

    BeantwoordenVerwijderen